Mesud Pezer i Kemal Mešić jure finale Svjetskog prvenstva
(Foto: EPA)

Danas na programu polufinale bacanja kugle

Mesud Pezer i Kemal Mešić jure finale Svjetskog prvenstva

M. Šljivak

Nakon što je Amel Tuka osvojio srebrenu medalju u utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi, danas na atletska borilišta izlaze još dvojica bh. atletičara.

Na rasporedu su polufinala u bacanju kugle, a tamo će Bosna i Hercegovina imati dvojicu predstavnika. To su naravno Mesud Pezer i Kemal Mešić.

Mešić se nalazi u grupi A koja svoje takmičenje počinje od 18:20 sati. Jasno je da će bh. bacač kugle morati da baci rezultat sezone ako želi u finale, posebno jer je norma za finale postavljena na 20.90 metara.

Kemal ove sezone ima najbolji lični rezultat od 20.83, pa će mu trebati zaista sjajan hitac kako bi se plasirao u finale.

Od 19:40 sati kuglu baca i Mesud Pezer. Najbolji bh. bacač kugle je ove sezone zaista odličan i postavio je lični rekord od 21.48 metara.

Ipak, sada je i Pezer na velikom ispitu. Plasman u finale je cilj kojeg je postavio, ali konkurencija je zaista žestoka. Međutim, Pezer je pokazao kako je među najboljim bacačima kugle u svijetu i plasman u finale ne bi bio iznenađenje.

S njim u grupi je i čovjek koji ima najbolji rezultat sezone, Amerikanac Ryan Crouser (22.74), dok je aktuelni Svjetski prvak Tomas Walsh u grupi sa Kemalom Mešićem.

U finale će proći 12 bacača koji ostvare prebace normu od 20.90 metara ili 12 najboljih po rezultatu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi