Mesud Pezer putuje na Olimpijske igre u Pariz

Pojačava se bh. olimpijski tim

Mesud Pezer putuje na Olimpijske igre u Pariz

Haris Zilić

Olimpijski tim Bosne i Hercegovine postaje još brojniji na putu za Pariz koji je domaćin Olimpijskim igrama od 26. jula do 11. augusta.

Peti član našeg tima je atletičar Mesud Pezer.

Iako je Pezer po rezultatu imao već osiguran normu za Pariz, Olimpijski komitet Bosnei hercegovine je danas to i potvrdio.

Pezer je put u Pariz osigurano prema rangiranju po svjetskoj listi, a naš atletičar je na 19, mjestu trenutno, dok 32 karte imaju za Pariz.

"Bh. atletičar, bacač kugle Mesud Pezer kroz sistem rangiranja osigurao je pravo učešća na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu Mesud je smješten na 19. Mjesto među 32 učesnika Svjetske rang liste koji su se plasirali na XXXIII Olimpijske igre.

Plasmanom na Olimpijske igre "Pariz 2024", Mesud je postao trostruki olimpijac (OI Rio 2016 i OI Tokyo 2020), a prisjećamo se odličnog nastupa sa Olimpijskih igara u Tokiju gdje je ostvario 11. mjesto sa rezultatom 20.08m.

Oglasi

Sigurni smo da će Mesud učiniti sve da BiH predstavlja u najboljem svjetlu i ostvari što bolji plasman.

Iskrene čestitke Mesudu, porodici, treneru Mehmedu Skenderu, kao i Klubu i Atletskom savezu BiH", stoji u saopštenju OKBiH.

Prije Pezera još četiri naša takmiačra su osigurala put u Pariz i to u dva sporta.

Lana Pudar i Jovan Lekić neastupati u plivanju, a Aleksandra Samardžić i Larisa Cerić u džudou.

Dakle, trenutno imamo predstavnike u tri sporta, a vidjet ćemo do sredine jula i konačnu listu naših učesnika za Pariz.

Postoji mogućnost da još neki sportisti dobiju pozivnicu, a neki da odu i po rezultatu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi