Mesud Pezer deveti na Svjetskom prvenstvu!
Foto - EPA

Dobar nastup bh. atletičara

Mesud Pezer deveti na Svjetskom prvenstvu!

O. Lekić

Bh. atletičar Mesud Pezer osvojio je deveto mjesto u bacanju kugle na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Glasgoqu. Pezer je kuglu bacio na dužinu od 20,41 metar.

Mesud Pezer danas je odradio nastup na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Glasgowu. Bh. atletičar je u veoma jakoj konkurenciji osvojio deveto mjesto.

Pezer je u drugoj seriji bacio kuglu na dužinu od 20,41 metar. To mu je na kraju bilo dovoljno za devetu poziciju i izmaklo mu je mjesto u konačnom obračunu za medalju, gdje je završio Hrvat Filip Mihaljević.

Zlato je na kraju osvojio Amerikanac Rayan Crouser. On je danas bio izuzetno raspoložen i slavio je s hicem od 22,77 metara, što je novi rekord svjetskih prvenstava u dvorani.

Srebro u Glasgowu pripalo je novozelandskom atletičaru Tomu Walsju koji je bacio kuglu na 22,07 metara, a bronza je pripala Italijanu Leonardu Fabriju (21,96).

Hrvat Filip Mihaljević zauzeo je osmo mjesto s dužinom od 20,73 metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi