Mesud Pezer pobijedio Asmira Kolašinca u Beogradu i postao rekorder

Odlično izdanje bh. takmičara

Mesud Pezer pobijedio Asmira Kolašinca u Beogradu i postao rekorder

D. Kurbegović

Mesud Pezer osvojio je prvo mjesto u bacanju kugle na 4. atletskom mitingu Serbian Open u Beogradu.

Pezer je kuglu bacio 20.99 metara, što mu je bilo dovoljno za prvo mjesto,a ujedno je postavio i rekord mitinga.

Naš bacač kugle u Beogradu je pobijedio Asmira Kolašinca, reprezentativca Srbije, koji je ostvario rezultat od 20.34. Treće mjesto pripalo je Stipi Žuniću iz Hrvatske (20.32).

Balkanski rekorder je danas kuglu bacio na dužinu od 20,99 m i s tim rezultatom oborio rekord mitinga, a ujedno i zauzeo prvo mjesto na ovom atletskom takmičenju.

"Ovaj današnji rezultat mi daje puno morala i snage da se naredih desetak dana što bolje pripremim za nastup na Evropskom atletskom prvenstvu u Glasgowu koje me očekuje početkom marta", rekao je Pezer.

U Beogradu je nastupio i Kemal Mešić koji je zauzeo 4. mjesto sa rezultatom 19.30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi