Zaplesala je kukovima i sebi otvorila mnoga vrata: Šta se desilo sa famoznom Australkom?

Osvojila je mnoge

Zaplesala je kukovima i sebi otvorila mnoga vrata: Šta se desilo sa famoznom Australkom?

Admin Čaušević

Tokom juniorskog prvenstva svijeta njenog zagrijavanje je postalo viralno. Svi su se pitali ko je djevojka koja pleše kukovima sa šarmantim osmijehom na licu. Nije ni mogla zamisliti da će joj taj potez donijeti svjetsku popularnost.

Vjerovatno ne postoji ljubitelj "Kraljice sportova", a da nije čuo za Australku Michelle Jenneke, danas 29-godišnjakinju koja živi život iz snova.

Jenneke je na Olimpijskim igrama za mlade 2010. godine osvojila srebro u trci na 100 metara sa preponoma i tada se prvi put čulo za nju.

Međutim, popularnost joj je naglo porasla dvije godine kasnije tokom svjetskog prventva za mlade u Barceloni kada se internet odmah zaljubio u nju.

Jenneke je uhvaćena kamerom kako izvodi apsolutno divan ples tokom zagrijavanje koji je uključivao njihanje bokovima s jedne na drugu stranu.

Oglasi

Utrku je na kraju završila na petom mjestu, ali je dobila mnogo više pošto je otvorila mnoga vrata brojnih sponzora, ali stekla ogromnu popularnost.

Nastavila je da se takmiči, ali i nije bila toliko uspješna na stazi. Nastupila je 2016. godine na Olimpijskim igrama u Riju gdje se nije proslavila.

Izvela je uoči utrke famozni ples, međutim potpuno je podbacila. Svoju utrku je završila na šestom mjestu te uopšte nije uspjela ući ni u polufinale. Trener Craig Hilliard ju je tada žestoko kritikovao.

Posljednji nastup na velikim takmičenjima imala je na Svjetskom prvenstvu u Oregonu 2022. godine gdje je stigla do polufinala.

Prema nekim informacijama do sada je od karijere, ali i brojnih sponzora uspjela zaraditi oko 3 miliona eura i tako je postala milionerka prije 30 godine.

Na Instagramu redovno objavljuje fotografije sa takmičenja, ali i drugih događaja. Navodno još uvijek nema dečka...

Top Komentari

Mel_Glupson
Ne fula nju only fans i ozracivanje minđe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi