Najsporija sprinterica na svijetu je šutila danima i konačno je progovorila, bolje da nije!

Nasra Abukar Ali je u centru pažnje

Najsporija sprinterica na svijetu je šutila danima i konačno je progovorila, bolje da nije!

A. Čaušević

Nasra Abukar Ali nije osvojila nijednu medalju na nedavnim Svjetskim univerzitetskim igrama u Kini, niti će je vjerojatno osvojiti u svojoj karijeri, ako se uopšte može govoriti o karijeri ove 20-godišnje Somalijke koja vjerovantno nikada prije u životu nije trčala na atletskoj stazi.

Unatoč nemilosrdnim snimcima na kojima se vidi kako nije u stanju postaviti ni noge i ruke na startne blokove "najsporijih u historiji" 100 metara i dok je svjesna da su svi vidjeli njezinu apsolutnu nesposobnost za trčanje lažna afrička atletičarka se pokušala odbraniti.

U intervjuu je somalijska "sprinterica" smislila doista bolnu ispriku za svoj jednako bolan nastup, a pokušala je osloboditi i predsjednicu somalskog atletskog saveza Khadija Adena Dahira koju je suspendovalo Ministarstvo omladine i sporta te afričke države.

Nakon što se utvrdilo da je predsjednica Nasrina tekta rođak i da je izabrana za Igre iz pukog nepotizma, pa čak i da je izmislila postojanje imaginarne somalijske univerzitetske sportske udruge koja bi je izabrala.

"Dok sam trčala utrku, istegnuo mi se mišić, ali da me ne bi krititikovali, nastavila sam trčati", rekla je djevojka koje je stazu od 100 metara trčala duže od 21 sekunde.

Oglasi

"Razočarana sam što sam završila posljednja", dodala je ona iako nije ostavila nikakav dojam da je povrijedila mišić.

"Izabrana sam putem konkursa od strane univerzitetskog sportskog udruženja.. Predsjednicu krive za ništa, tražili su načine da joj pokvare imidž i maknu je s dužnosti, ona nema ništa s tim."

"Sretna sam što sam nosila zastavu svoje zemlje i nadam se da ću sljedeće godine učestvoati na drugim takmičenjima."

"Ali ako vas Somalijci obeshrabre, odakle vam moral?", zapitala se ona uz nastojanje da od sebe napravi žrtvu.

Ipak, bilo kako bilo, Nasra se osramotila pred cijelim svijetom i rijetko je povjerovao u njen alibi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi