Novi lični rekord Pezera i čekirana karta za Amsterdam
PIŠE: Nermin Alibašić

Naš atletičar u dobroj formi

Novi lični rekord Pezera i čekirana karta za Amsterdam

Najbolji mladi bosanskohercegovački atletičar nastavlja nizati dobre rezultate. Nakon odličnih nastupa u Švedskoj i Estoniji, danas se Mesud Pezer opet vratio u Švedsku gdje je postavio novi lični rekord.

Nije uspio biti prvi, ali je imao hitac 19.93 m koji je kraći za samo 6 centimetara od njegovog najboljeg rezultata na otvorenom, a bolji je za 23 centimetra od, do danas, njegovog najboljeg dvoranskog rezultata.

Ovim rezultatom Mesud Pezer je potvrdio normu za Evropsko prvenstvo u Amsterdamu, koja iznosi 19,75 m.

U prvoj seriji Mesud Pezer je popravio svoj najbolji lični rezultat koji je postavio u estonskom Tartu, a u drugom pokušaju baca kuglu 19,93 metra, što mu na kraju osigurava drugu poziciju. 

Imao je ispravan hitac još u trećem pokušaju, a u naredna tri pokušaja je pravio prestupe. Na prvom mjestu je bio Kanađanin Tim Nedow koji je bacio kuglu 20,56m.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi