Odgođen i čuveni berlinski maraton

Ništa od septembarskog termina

Odgođen i čuveni berlinski maraton

Čuveni berlinki maraton neće se održati u predviđenom terminu u septembru nakon što je Njemačka zabranila javna okupljanja s više od 5000 ljudi do 24. oktobra, objavili su organizatori. 

Za sada još uvijek nije precizirano hoće li maraton na kojem je oboreno zadnjih sedam svjetskih rekorda uopće biti održan ili otkazan.

"Na press konferenciji berlinskog Senata 21.04. saznali smo da će prema pravilniku o zatvaranju svi događaji koji će okupljati više od 5000 osoba biti zabranjeni do 24.10" - naveo je organizacijski odbor maratona. 

Berlinski maraton tako se ne može održati 26 i 27.09 kako je planirano. Sada ćemo se pozabaviti posljedicama službene zabrane, koordinirati daljnje korake i izvijestiti vas o svemu što je prije moguće".

Također, londonski maraton koji se trebao održati u nedjelju, odgođen je za 4. oktobar iz istog razloga, pandemije koronavirusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije