Pezer nije ispunio normu, ali je nadomak finala

Slab rezultat Kemala Mešića

Pezer nije ispunio normu, ali je nadomak finala

Danas je počelo Evropsko prvenstvo u Atletici koje se održava u Berlinu, a svoj nastup u kvalifikacijama su imali naši bacači kugle Mesud Pezer i Kemal Mešić.

Naime, Pezer i Mešić su se našli u kvalifikacionoj grupi A, a plasman u finale će obezbijediti 12 atletičara (iz dvije kvalifikacione grupe) koji ispune normu (20.40 metara), a ukoliko takvih ne bude dovoljan broj, onda će ići njih 12 sa najboljim rezultatima.

Pezerov najbolji hitac u kvalifikacijama je danas bio 20.16, pa on nije ispunio normu za finale, ali se istom može itekako nadati jer niko od takmičara u grupi A to nije uspio, a prvoplasirani je završio Rus Afonin sa hicem od 20.33 metra.

Kemal Mešić je sa druge strane ostvario dosta slab rezultat (18.70), te je završio na 14. mjestu u kvalifikacionoj grupi A.

Takmičenje u grupi B počinje u 18:55 sati, a u ovoj grupi je još jedan bh. bacač kugle Hamza Alić.

Inače, finale u bacanju kugle je na rasporedu sutra od 20:33 sati.

Također, treba podsjetiti da je Pezer ove sezone bacio lični i bh. rekord od 21.40 metara, te se u finalu može nadati sjajnom plasmanu. Alić je ove sezone bacao 20.45, dok je Mešićev najbolji ovosezonski hitac bio 19.99 metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije