Ronnie Baker najbrži na 100 metara

Miting u Eugeneu

Ronnie Baker najbrži na 100 metara

S. Grebović
Teme:

Amerikanac Ronnie Baker završio je na prvom mjestu utrke 100m na mitingu u Eugeneu.

Osvajač bronzane medalje u dvorani Ronnie Baker sinoć je slavio u utrci na 100 metara sa vremenom 9.78, iza sebe ostavivši sunarodnjaka Cristiana Colemana za šest stotinki.

Treba istaći kako je Amerikanac slavio uz malu pomoć vjetra koji je takmičarima puhao u leđa, što je Baker itekako znao da iskoristi.

"Ne mogu vam opisati koliko sam uzbuđen zbog pobjede. Svjestan sam da su preda mnom tek pravi izazovi, prelijep je osjećaj slaviti ovdje u Eugeneu", kratko je prokomentarisao.

Na podijumu je kao trećeplasirani završio i Britanac Reece Prescod sa vremenom 9.88, a iza njega redom su ostali Kinez Su, zatim Isiah Young, Chijindu Ujah, Ben Youssef Meite i Gaven Smellie.

Pozicija Takmičar Nacionalnost Vrijeme
1 Ronnie Baker SAD 9.78
2 Cristian Coleman SAD 9.84
3 Reece Prescode V. Britanija 9.88
4 Bingtian Su Kina 9.90
5 Isiah Young SAD 9.94
6 Chijindu Ujah V. Britanija 10.12
7 Ben Youssef Meite O. Bjelokosti 10.13
8 Gavin Smellie Kanada 10.16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi