Savinova suspendovana do 2019. godine

Oduzete joj i medalja sa OI

Savinova suspendovana do 2019. godine

Ruska atletičarka Maria Savinova ostala je bez zlatne medalje osvojene na Olimpijskim igrama u Londonu.

Sud za sportsku arbitražu (CAS) saopštio je da je Savinova zbog korištenja dopinga suspendovana iz svih takmičenja do 2019. godine, a poništeni su joj i rezultati od jula 2010. do augusta 2013. godine.

To znači da je Savinova ostala i bez zlatne medalje koju je osvojila na OI u Londonu u trci na 800 metara, a budući da su iz CAS-a istaknuli da postoje dokazi o korištenju nezadovoljenih susptanci, morat će vratiti i novac od nagrada. 

Pored medalje sa Olimpijskih igara, Savinova je također ostala i bez zlata sa Evropskog prvenstva u Barceloni, Svjetskog u Daeguu i Dohi. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi