Sjajni Duplantis ponovo oborio svjetski rekord u skoku s motkom

Veliki uspjeh švedskog altetičara

Sjajni Duplantis ponovo oborio svjetski rekord u skoku s motkom

A. Čaušević

Švedski atletičan Armand Duplantis je postavio novi svjetski rekord u skoku s motkom, ovaj put na takmičenju u Glasgowu.

Duplantis je prije sedam dana u poljskom Torunu preskočio 6.17 centimetara, da bi danas u Škotskoj dodatno popravio svoj rezultat.

Ovaj 20-godišnjak je danas preskočio visinu od 6.18 centimetara i to iz prvog pokušaja te tako na fantastičan način zaokružio sedmicu iz snova.

Inače, Duplantis je rođen u SAD-u, ali je odlučio da se takmiči pod švedskom zastavom. Prvak Evrope u seniorskoj kategoriji je postao 2018. godine. Na Svjetskom prvenstvu u Dohi 2019. godine je bio drugi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti