Sjajni Duplantis u Lausanni do rezultata sezone

Odlični švedski skakač s motkom

Sjajni Duplantis u Lausanni do rezultata sezone

A. Čaušević

Kako bi se udovoljilo uputama o distanci na mitingu Dijamantske lige u Lausanni na tribinama je bilo prisutno 1000 gledalteja podijeljenjih u četiri zone. 

Noć je obilježio sjajni Armand Mondo Duplantis koji je skokom na vision od 6.07 metara ostvario najbolji rezultat ove sezone.

Na takmičenju su nastupili samo najbolji skakački s motkom, a 20-godišnje švedsko čudo je na kraju upisalo već 12. pobjedu u sezoni.

Svjetski prvak Sam Kendricks je bio drugi pošto nije uspio preskočiti letvicu na visini 6.07, dok je treće mjesto pripalo Brazilcu Thiagu Brazu.

[twitter]https://twitter.com/Jokin4318/status/1301260697901453315[/twitter]

U ženskoj konkurenciji slavila je Šveđanka Angelica Bengtsson s rezultatom sezone 4.72 metra. Druga je bila gollry Bradshaw, a trećeplasirana Angelica Moser.

Inače, ove godine uslijed pandemije koronavirusa organizatori mitinga u Lausanni su u središtu grada na Place de l'Europe održali samo takmičenje najboljih skakača s motkom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi