Sjoberg priznao da je uzimao drogu
Patrik Sjöberg

Šveđanin nudi detalje iz privatnog života

Sjoberg priznao da je uzimao drogu

M. Maksimović

Svjetski prvak u skoku u vis iz Rima 1987. godine, Patrik Sjöberg nastavlja svoju šokantnu ispovijest.

Nešto ranije ove godine, Šveđanin je objavio autobiografiju u kojoj je između ostalog napisao kako ga je zlostavljao njegov trener, Finac Viljo Nousiainen. Sada je plavokosi Šveđanin iznenadio javnost tvrdeći kako je uzimao drogu još tamo početkom devedesetih godina. Kako Šveđanin tvrdi, drogu je uzimao kako bi se lakše nosio sa problema povreda, s obzirom da je u svojoj karijeri imao dosta problema sa Ahilovom tetivom i stopalom.

Ovo nije prvi put da se Sjoberg povezuje sa drogom. Za vrijeme Evropskog prvenstva 2006. godine, Sjoberg je optužen za posjedovanje kokaina. Sjoberg je postao svjetski prvak 1987. godine u Rimu, a te godine je preskočio 2.42 postavivši svjetski rekord. U karijeri je osvojio 11 medalja, sa Olimpijada ima dva srebra i jednu broncu, dok je u Evropi dominirao sa četiri zlata na Evropskim prvenstvima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.