Srednjoškolac u SAD-u pretrčao 100m za 9.98 sekundi

Nestvarno za nekog njegovih godina

Srednjoškolac u SAD-u pretrčao 100m za 9.98 sekundi

S. Grebović

Srednjoškolac Matthew Boling zadivio je atletski svijet svojim rezultatom na srednjoškolskom mitingu u američkoj saveznoj državi Texas.

U društvu poznat pod nadimkom "Bijela munja" dionicu od 100 metara pretrčao je za nestvarnih 9.98 sekudni.

Ovaj osamnaestogodišnjak koji brani boje Strake koledža iz Houstona je do nevjerovatnog trijumfa stigao na regionalnom srednjoškolskom atletskom mitingu, koji se svake godine održava u Texasu.

Nažalost, Bolingovo nevjerovatno vrijeme nije bilo dovoljno da se obori srednjoškolski rekord na tom takmičenju, pošto su organizatori procjenili da mu je jačina vjetra od 4.2 metra u sekundi pomogla da brže prođe kroz cilj od drugih.

Tako je najbolje vrijeme na 100 metara i dalje u vlasništvu Trentavisa Freydaya, koji je u Sjevernoj Karolini 2014. godine pretrčao 100 metara za tačno 10 sekundi.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

New PR and 100m high school record all conditions, 9.98 #AMDG

Objavu dijeli Matthew Boling (@matthew_boling1)

Top Komentari

Fce
Americki vanzemaljac pod drogom
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi