Štitkovac postavio rekorde BiH u bacanju kugle i diska

Mladi bh. atletičar u odličnoj formi

Štitkovac postavio rekorde BiH u bacanju kugle i diska

D. Rakanović

Mladi bosanskohercegovački atletičar Nermin Štitkovac na Međunarodnom mitingu u Splitu osvojio je prva mjesta u bacanju kugle i diska s novim državnim rekordima, u konkurenciji mlađih juniora (U18).

Štitkovac je u bacanju kugle ostvario rezultat 20,62 m (kugla težine 5 kg), čime je za 73 cm popravio dosadašnji rekord Mesuda Pezera. 

Sedamnaestogodišnji član Atletskog kluba Sarajevo u disciplini bacanja diska je rezultatom 60,71 m (disk težine 1,5 kg) za 1,79 m popravio svoj rekord. 

Uspješan nastup na  mitingu zabilježila je i mlađa juniorka Lejla Vrcić iz AK Sarajevo, koja je u bacanju diska osvojila prvo mjesto.  

Štitkovac je tako još jednom pokazao da se nalazi u odličnoj formi pred nastup na svjetskom prvenstvu za mlađe juniore, koje će se od 12. do 16. jula ove godine održati u kenijskom Nairobiju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi