Preminula višestruka prvakinja Bosne i Hercegovine

U 38. godini

Preminula višestruka prvakinja Bosne i Hercegovine

H. Zilić

Tužna vijest zadesila je bh. sportsku javnost. Izgubljen je još jedan maldi sportski život. Nažalost, životnu bitku izgubila je bh. atletičarka Tijana Gligić.

Tijana je preminula u 38 godini života.

Bolovala je od karcinoma, bila je na liječenju u Turskoj, ali nažalost nije pobijedila u najbitnijoj utakmici, onoj životnoj.

Sportsku karijeru započela je i završila u Atletskom klubu Borac. Bila je član atletskih klubova Novi Beograd, Crvena Zvezda i Partizan, kao i član reprezentacije Srbije 2003. godine, a kasnije i član reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Proglašena je za najbolju sportiskinju grada Banjaluka 2003. godine i ušla u izbor 10 najboljih sportista Republike Srpske, gdje je zauzela treće mjesto. Trkačku 2019. godinu je završila rangirana na listi među 10 najboljih polumaratonki BiH.

Cijeli svoj život posvetila je atletici, potpuno se predala kraljici sportova gdje je bilježila odlične rezultate.

Bila je višestruka prvakinja Bosne i Hercegovine u disciplini 400 metara sa preponama koja je jedna od najzahtjevnijih atletskih discplina.

Tijana Gligić bila je također majka troje djece.

Pomenuta atletičarka je bila često i dio humanitarnih utrka širom Bosne i Hercegovine.

Detalji o mjestu i vremenu sahrane bit će naknadno objavljeni.

Promo

Top Komentari

Ajax11
Kazu bavi se sportom, zdrav si …
2 0
Jugovina
Strasno, Precesto se citaju ovakve vjesti!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi