Tuka: Jedva čekam da se vratim u svoju Bosnu i Hercegovinu

Osvojio srebro

Tuka: Jedva čekam da se vratim u svoju Bosnu i Hercegovinu

Admin Čaušević

Amel Tuka je osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u atletici, srebro koje sija kao zlato. 

Najbolji bh. atletičar je istračao sjajnu utrku i sasvim zasluženo stigao do svoje druge medalje na velikim takmičenjima nakon što je 2015. godine osvojio bronzu.

Braizer Donovan je sa 1:42.34 stigao do zlatne medalje, a sjajni Tuka zavšrio je odmah iza njega.

Tuka je imao rezultat sezone istrčavši 800 metara u vremenu 1:43.47. Treće mjesto bio je Kenijac Ferguson Rotich sa 1:44.25.

Nekoliko sati nakon velikog uspjeha Tuka se javio svim svojim fanovima uz poruku da jedva čeka da se vrati u Bosnu i Hercegovinu.

"Jedva čekam da se vratim u svoju čaršiju, da podijelim radost sa najbližim, prije svih porodicom da podijelim ovu sreću radost, da vidite medalju, nemam šta da da kažem osim da jedva čekam da se vratim u svoju Bosnu i Hercegovinu", poručio je Tuka.

Tukin povratak u Bosnu i Hercegovinu planiran je za petak.

Top Komentari

Icardi
Nadam se da ce grad Zenica organizovat docek za Amela, da vidimo tu medalju i cestitamo nasem Celikovcu, Robijasu vjernom :)
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti