Tuka: Nikada neću slaviti pobjedu na ovaj datum!

Oglasio se na Facebooku

Tuka: Nikada neću slaviti pobjedu na ovaj datum!

E. Čaušević

Najbolji atletičar Bosne i Hercegovine, Amel Tuka, danas je pobijedio u utrci na 800 metara u Luzernu.

Tuka je na Međunarodnom atletskom mitingu u švicarskom gradu upisao laganu pobjedu koju je skromno proslavio. Bh. atletičar je na opremi imao i srebrenički cvijet, te je na taj način odao počast žrtvama genocida u Srebrenici koji se desio 11. jula 1995. godine

Nakon utrke naš atletičar se oglasio preko svog Facebook profila, te je poručio da na ovaj dan nikada neće slaviti pobjedu ili bilo šta drugo. Tuka je na kraju obraćanja imao poruku za cijeli svijet.

"Hvala svima na velikoj podršci i divnim čestitkama! Trka je bila dobra, sa sjajnom konkurencijom ali nažalost kiša nas pratila sve vrijeme. Teško je se zagrijavati po kiši, zatim trčati po kiši, ali ipak na kraju jedna velika pobjeda na velikom mitingu u Luzernu! Svaka pobjeda pa tako i ova daje puno motiva i samopouzdanja za ono što me tek očekuje!

Nisam slavio ovu pobjedu niti ću ikada išta slaviti na ovaj datum, 11.07.!!! 

Neću ništa više govoriti, ne mogu, boli šta god da krenem reći!!! 

Nek ova trka i slika prenesu poruku širom svijeta i da se NIJEDNOM NARODU ovo ne desi, nikada!!!", napisao je Tuka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi