Tuka podbacio i ostao bez polufinala
Foto: EPA

Neočekivan podbačaj Tuke na SP-u

Tuka podbacio i ostao bez polufinala

E. Čaušević

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka nastupio je danas u kvalifikacijama na 800 metara na Svjetskom prvenstvo u Londonu.

Tuka je najbolji rezultat ostvario na prethodnom Svjetskom prvenstvu u Pekingu kada je osvojio bronzanu medalju. To je bila prva medalja s ovog takmičenja u historiji Bosne i Hercegovine.

Bh. atletičar je danas nastupio u posljednjoj šestoj kvalifikacionoj grupi, te je neočekivano podbacio i ostao bez polufinala, jer je završio na tek petom mjestu.

Polufinalne utrke na 800 metara su na rasporedu u nedjelju 6. avgusta, dok je finalna trka zakazana za utorak, 8. avgust. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi