Tuka propušta nastup u Madridu, ali i Mediteranskim igrama

Muči ga povreda

Tuka propušta nastup u Madridu, ali i Mediteranskim igrama

E. Čaušević

Najbolji bosanskohercegovački atletičar, Amel Tuka, neće učestvovati na atletskom mitingu u Madridu, ali ni na Mediteranskim igrama.

Nakon što se konsultovao s trenerom Tuka je odlučio da otkaže nastup na mitingu u Madridu, ali isto tako neće predstavljati BiH na Mediteranskim igrama. Glavni razlog za to je povreda koja već neko vrijeme muči bh. atletičara.

Tuka je sa svojim timom donio odluku da neće rizikovati neku veću povredu i da je za njega najbolje da propusti nekoliko narednih nastupa. Bh. atletičar želi što bolji plasman na Evropskom prvenstvu kojem je sve predodredio.

"Jako mi je teško što neću ići na Mediteranske igre. Obavijestio sam selektora Elvira Krehmića o upali tetive, kao i Olimpijski komitet BiH o mom izostanku. Zaista mi je žao, ali u Berlinu na EP-u ću imati tri trke u tri dana, a ova upala me muči već neko vrijeme. Deset dana sam imao lagane treninge u bazenu i na biciklu da održim kondiciju i sada mi preostaje samo da budem strpljiv i čekam da se povreda sanira", kazao je Tuka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi