Baker postavio rezultat sezone na 100 metara, Sandra Perković oborila rekord mitinga

Dijamantska liga - Rim

Baker postavio rezultat sezone na 100 metara, Sandra Perković oborila rekord mitinga

Četvrta stanica Dijamantske lige, Rim, je donijela dosta uzbuđenja i naizvjesnih nadmetanja najboljih svjetskih aeltičara, a viđeni su i neki odlični rezultati.

Šlag na tortu današnjeg mitinga u Rimu je svakako bila utrka na 100 metara za muškarce, a u istoj je trijumfovao Amerikanac Ronnie Baker postavivši najbolje vrijeme sezone i oborivši lični rekord. Naime, Baker je 100 metara u Rimu istrčao u vremenu 9.93, devet stotinki brže od Francuza Jimmyja Vicauta.

Na trećoj poziciji je završio domaći atletičar Filippo Tortu sa vremenom od 10.04, dok je kao četvrti kroz cilj prošao Amerikanac Christian Coleman (10.06).

Izuzetno zanimljivo je bilo i u utrci na 200 metara za žene gdje je ličnim rekordnom sezone (22.49) do prvog mjesta stigla Marie-Josee Ta Lou iz Obale Slonovače. U Rimu je odžrana i utrka na 100 metara s preponama u ženskoj konkurenciji, a prvo mjesto sa vremenom 12.76 je osvojila Amerikanka Sharika Nelvis.

Što se tiče muškaraca, u Rimu se trčalo i 400 i 400 metara sa preponama. Do prvog mjesta na 400 metara je došao Fred Kerley (44.33), dok je četiri stotinke sporiji bio Abdalleleh Haroun iz Katara. Na 400m s preponama je trijumfovao katarski atletičar Abderrahman Samba koji je sa vremenom 47.48 oborio rekord sezone, lični rekord i rekord mitinga.

Kada su u pitanju duže pruge za muškarce, Timothy Cheruiyot je trijumfovao na 1500 metara sa vremenom 3:31.22, dok je pobjedu na 3000 metara sa preprekama za žene ostvarila Kenijka Hyvin Kiyeng (9:04.96).

U skakačkim disciplinama, Luvo Manyonga je najboljim skokom sezone od 8.58 metara osvjio prvo mjesto u skoku u dalj, dok je sjajno skakao i mladi Echevarria koji je sa 8.53 postavio lični rekord.

Pobjeda u ženskom skoku u vis pripala je Mariyji Lasitskene koja je preskočila 2.02, što je rekord sezone, dok je svoj lični rekord sezone oborila drugoplasirana Mirela Demireva sa preskočenih 1.94.

Muški skok s motkom je obilježio Amerikanac Sam Kendricks koji je preskočio 5.84 i došao do prvog mjesta.

U ženskom bacanju diska je prva bila sjajna hrvatica Sandra Perković koja je sa 68.93 oborila rekord mitinga, dok je kod muškaraca hitac od 68.51 bio dovoljan za prvo mjesto Jamajčanina Fredricka Dacresa.

Podsjetimo, naš Amel Tuka je u svojoj prvoj ovosezonskoj utrci na 800 metara završio kao peti sa vremenom od 1.45.68, dok je u ovoj disciplini prvo mjesto pripalo Kinyamalu sa 1.44.65.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi