Tuka: Sutra ću trčati za sve ljude u BiH, želim ih usrećiti

Najbolji bh. atletičar zadovoljan nakon utrke

Tuka: Sutra ću trčati za sve ljude u BiH, želim ih usrećiti

Amel Tuka je rano jutros osigurao plasman među 24 najbolja srednjoprugaša svijeta.

Za prolazak u polufinale bio mu je dovoljan rezultat 1:46,12, identično vrijeme kojim je ostvario šesto mjesto na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u Zürichu.

"Veoma sam sretan zbog postignutog rezultata. Bilo je pomalo teško jer je ovo moj prvi nastup na Svjetskom prvenstvu. Bio sam malo nervozan prije početka utrke, ali se sada osjećam mnogo bolje", rekao je Amel Tuka, koji je potom dodao:

"Veoma sam mlad i za sada nemam mnogo iskustva sa velikih takmičenja. Nadam se da ću u sutrašnjoj utrci biti još bolji".

Tuka ističe da bi se, za početak, zadovoljio plasmanom u finale.

"Prije svega se nadam plasmanu u finale, jer bi to za mene bio veliki podstrek za sljedeću sezonu i nova velika takmičenja. A onda - ko zna".

Na pitanje kakav je osjećaj predstavljati malu zemlju poput Bosne i Hercegovine na jednom ovako velikom takmičenju, Tuka je odgovorio:

"Veoma sam ponosan na svoju Bosnu i Hercegovinu i sve ljude u njoj. Sutra ću da trčim samo za njih, jer ih želim usrećiti i učiniti ponosnim".

Polufinale utrke na 800 metara na programu je sutra u 14:15 h po našem vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.