Tuki predviđaju bronzu na SP-u u Pekingu

Prvo Svjetsko prvenstvo za našeg atletičara

Tuki predviđaju bronzu na SP-u u Pekingu

Dž. Mrakić

Nakon osvajanja mitinga Dijamantne lige u Monte Carlu, ali i odličnih nastupa na mitinzima u Velenju i Madridu, najbolji bh. atletičar „preko noći“ postao je jedan od najpoznatijih atletičara današnjice.

Tuka, koji je u samo mjesec dana ostvario napredak od 31 poziciju na svjetskoj IAAF rang listi i koji je na tri mitinga zaredom poboljšao svoj najbolji rezultat za skoro nevjerovatnih tri i po sekunde, sada je jedan od glavnih kandidata za medalju na Svjetskom prvenstvu u atletici koje koje će započeti 22. augusta u Pekingu.

T&N (Track and Field News) portal objavio je svoje predikcije po pitanju potencijalnih osvajača medalja na 15. izdanju najvećeg atletskog događaja današnjice. Mladi Kakanjac, koji trenutno drži WL (najbolji rezultat sezone u svijetu), po mišljenju ovog medija neće osvojiti zlatnu medalju.

Njihova procjena je da je ona rezervisana za Nijela Amosa, trenutno prvog srednjoprugaša svijeta na svjetskoj IAAF rang listi, dok je srebro rezervisano za najpoznatijeg srednjoprugaša ikada, Davida Rudishu, koji trenutno drži tri najbrža rezultata ikad u disciplini 800 metara.

Ipak, iako većina Bosanaca I Hercegovaca očekuje prvo mjesto u Pekingu od našeg najboljeg atletičara, ne bi nas trebalo razočarati ukoliko Tuka osvoji “tek” bronzanu medalju. Daleko od toga. Osvajanjem bronzane medalje naš srednjoprugaš postao bi prvi bh. sportista ikada koji je uspio donijeti neko od odličja sa svjetskih prvenstva u olimpijskim sportovima u Bosnu I Hercegovinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.