Tuka u polufinalu Evropskog prvenstva

Zauzeo drugo mjesto u kvalifikacijama

Tuka u polufinalu Evropskog prvenstva

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka plasirao se u polufinale Evropskog prvenstva u Berlinu.

Tuka je svoju kvalifikacijsku grupu završio na drugom mjestu i na taj način je obezbijedio plasman u polufinale gdje ga sigurno čeka nešto teži zadatak.

Inače, Tuka je dionicu od 800 metara pretrčao u vremenu 1:46.47, a pobjednik je bio Poljak Kszczot sa vremenom 1:46.31. Na trećem mjestu u ovoj grupi je završio Rowdenu s vremenom 1:46.59.

Naš drugi takmičar na 800 metara Abedin Mujezinović završio je četvrti u svojoj grupi i on je čekao rasplet u ostalim grupama kako bi saznao da li će proći u polufinale. Ipak, informacije nisu bile povoljne jer je označen kao diskvalifikovan zato što je ometao trčanje ostalih atletičara. Inače, on je dionicu od 800 metara pretrčao u vremenu 1:48.05.

Polufinalna trka je na rasporedu sutra od 19.30 sati, a finale u subotu.

Top Komentari

rajvosa46
vobra
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi