Tuka za srebro od Međunarodne atletske asocijacije dobio 53.000 KM

Naš Amel naplatio rad i trud

Tuka za srebro od Međunarodne atletske asocijacije dobio 53.000 KM

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka ostvario je prije dva dana uspjeh karijere obzirom da je na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojio srebrenu medalju na 800 metara.

Tuka je od tog trenutka primio brojne čestitka oduševljenih građana Bosne i Hercegovine, a njegov uspjeh bit će i novčano nagrađen.

Međunarodna atletska asocijacija ima nagradni fond za ovo prvenstvo po kojem svakog atletičara koji osvoji zlatnu medalju nagrađuje sa 60.000 dolara.

Srebrena medalja, koju je osvojio naš Amel, nagrađuje se sa 30.000 dolara što je oko 53.000 KM, dok bronza 'vrijedi' 20.000 dolara.

Tu nije kraj kada su u pitanju nagrade za atletičare obzirom da se nagrađuju četvrta, peta, šesta, sedma i osma mjesta i to sa 15.000, 6.000, 5.000 i 4.000 dolara.

Kada su u pitanju timske medalje, zlato se nagrađuje sa 80.000 dolara, srebro sa 40.000, a bronza sa 20.000.

Inače, Tuka je osim novčane nagrade od strane Međunarodne atletske asocijacije, dobio čestitku i od Olimpijskog komiteta BiH koji ga je nagradio sa 15.000 KM.

Inače, Tuka se u BiH vraća sutra u 11.35 sati kada je planirano slijetanje na Međunarodni aerodrom u Sarajevu, a odmah potom bit će održana i press konferencija.

Promo

Top Komentari

svasta
To je nikakva nagrada! Zar je ispravno da Messi za jednu minutu vise zaradi!??
1 4
VELEZ
E sad glupe bosnje dolaze da komentarisu...ovo je vrlo dobar izbos s obzirom da smo siromasna zemlje...zemlja koja nema para odvojeno za sport pogotovo atletike...nemozes usporedit neki fudbaler koga placa privatni klub, i nemozes usporedit sa bogatim zemljama ko sto su njemacka i amerika...evo vam primjer...u americi za ZLATO na OLIMPIJADAMA dobiju 37,500 dolara!!!! To ti je isto ko u americi! Vi bosnje se ne treba te pravit pametnim....
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi