Olimpijski komitet BiH novčano nagradio Tuku
EPA

Podržavaju ga dugo

Olimpijski komitet BiH novčano nagradio Tuku

Sjajan uspjeh koji je ostvario Amel Tuka s velikim oduševljenjem dočekali su i u Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine.

Najbolji bh. atletičar je, podsjetimo, na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi osvojio srebrnu medalju, što je ujedno i najveći uspjeh u historiji bh. sporta, a zbog ovog rezultata nagradio ga je i Olimpijski komitet.

Olimpijska porodica još ranije je prepoznala Tukin vrhunski kvalitet i podržava ga u kontinuitetu, a sada je donesena odluka da se sjajni bh. atletičar iz nebudžetske kase nagradi sa novčanim iznosom od 15.000 KM.

„Ova medalja je plod dugogodišnjeg rada i odricanja Amela Tuke, njegove posvećenosti uzvišenim sportskim ciljevima i ljubavi prema domovini. OK BiH je davno prepoznao i podržao Amelov vrhunski kvalitet i podržava ga u kontinuitetu sa još 13 sportista više od dvije godine na njegovom putu do Olimpijskih igara Tokyo 2020. Ovim uspjehom je napravio odličnu uvertiru za dolazeću olimpijsku godinu i u potpunosti zaslužio ovu simboličnu nagradu", navode iz Olimpijskog komiteta i dodaju:

"Nadamo se da će budžetske organizacije nadležne za vrhunski sport i njegovo finansiranje takođe konkretno i sistemski podržati Amela Tuku i ostale vrhunske sportiste u njihovim namjerama da ostvare naše i njihove snove.“

Tuka će inače u petak sletjeti na sarajevski aerodrom gdje će se obratiti medijima, a u Zenici ga isti dan očekuje spektakularan doček.

Top Komentari

Samoiskreno
20 000 ljudi u Zenici ce bit
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti