Upoznajte Falah, službenu maskotu Svjetskog prvenstva u atletici 2019

Spektakl je sve bliže

Upoznajte Falah, službenu maskotu Svjetskog prvenstva u atletici 2019

S. Grebović

Svjetsko prvenstvo u atletici održava se svake dvije godine. Tako će nakon Londona 2017., ove godine domaćin biti Doha, prijestolnica države Katar.

Svega 16 dana ostalo je do zvaničnog početka jedne od najvećih sportskih manifestacija godine. Svečana ceremonija kao i samo takmičenje će biti održani na spektakularnom stadionu Khalifa u Dohi.

Nema sumnje da će se organizatori potruditi kako bi takmičarima i svim posjetiteljima pružili što bolji užitak tokom desetodnevnog nadmetanja najboljih atletičara na svijetu.

Image result for falah official mascot qatar 2019

Organizacijski odbor IAAF-a objavio je izgled službene maskote šampionata koje će se prvi put održati u jednoj arapskoj zemlji. 

Ime maskote je Falah, a zamišljen je kao atletski sokol uklesan u boji boje katarske zastave. Predstavljen je na specijalno održanoj ceremoniji u Akademiji Awsaj katarske fondacije, kojoj je pored ostalih zvanica prisustvovao i predsjednik Olimpijskog komiteta Katara Sheikh Joaan bin Hamad Al-Thani.

Image result for falah official mascot qatar 2019

Djeca u dobi od od 8-16 godina imala su pravo glasa da izaberu neku od ponuđenih maskota, a na kraju je ubjedljivu pobjedu sa najviše glasova odnio upravo Falah.

Najčitanije iz kategorije