Impresivni trbušnjaci u drugom planu: Grkinja se našla u problemu, zavratila je gačice, a onda...

Dobro poznata Voula Papachristou

Impresivni trbušnjaci u drugom planu: Grkinja se našla u problemu, zavratila je gačice, a onda...

A. Čaušević

Paraskevi "Voula" Papachristou je dobro poznata grčka skakačica u dalj čiju je karijeru obilježila afera zbog koje je bila izbačena sa Olimpijskih igara. Međutim, zbog nečeg drugog postala je viralna na društvenim mrežama.

Na društvenim mrežama se mogu pronaći razne stranice posvećene atraktivnim sportiskinjama, a posebnu pažnju je privukao jedan snimak Voula Papachristou.

Radi se o snimku nastalom prije nekoliko godina kada je Grkinja nastupila na jednom takmičenju u Sloveniji i tada se našla u (ne)očekivanom problemu.

Naime, nakon jednog skoka previše pjeska je stvorilo nelagodu plavokosoj djevojci pa je ona pred svima odlučila da se pozabavi sa problemom ne mareći što je snimaju kamere.

Papachristou je zavratila je gačice te je počela čistiti zadnjicu od pijeska, a zbog poteza rukama njeni zaista impresivni mišići su završili u drugom planu. Tu scenu pogledajte ovdje.

Inače, dok se takmičila ova 34-godišnjakinja je slovila za jednu od najtraktivnijih atletičarki na svijetu. Međutim, zbog jedne mrlje zauvijek je etiketirana.

Oglasi

Papachristou je trebala nastupiti na Ljetnim olimpijskim igrama 2012., ali je izbačena iz grčkog tima 25. jula 2012. nakon što je na svom Twitteru nalogu objavila kontroverznu poruk.

"S toliko mnogo Afrikanaca u Grčkoj komarci Zapadnog Nila barem će jesti domaću hranu!", napisala je ona zbog čega je platila skupu cijenu.

Grkinja je najbolji rezultat ostvarila 2018. godine kada je postala prvakinja Evrope

Njena objava je bila posljedica blage epidemije virusa Zapadnog Nila u Grčkoj od koje se razboljelo najmanje pet osoba i ubila jedna osoba.

Ona se poslije svega izvinila uz objašnjene da se je u pitanu bila nesretna i neukusna šala, ali je Grčki olimpijski odbor njen potez oosudio kao protivan olimpijskim vrijednostima i idealima.

Nastupila je na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine gdje je bila osma, a najveći uspjeh u seniorskoj konkurenciji je ostvarila 2018. godine kada je postala Evropska prvakinja.

Posljednji put Papachristou čiji je lični rekord 14.73 metara se spominjala prošle godine kao moguća učesnica izdanja reality showa Survivor.

Top Komentari

1711022744
"Tesko je,bas je tesko razlikovati" Č i Ć .........a pri tome imati "titulu novinara"
0 0
1711022744
Sta drugo ocekivati od tzv.novinara sa kupljenim diplomama?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti