Zapažen nastup Mesuda Pezera na mitingu u Češkoj
Najbolji bh. bacač kugle imao zapažen nastup na mitingu u Češkoj

Osvojio treće mjesto

Zapažen nastup Mesuda Pezera na mitingu u Češkoj

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Naš najbolji bacač kugle Mesud Pezer i član Atletskog kluba Zenica je u završnoj fazi zimskih priprema i svoju formu je  testirao na takmičenju koje se održalo u gradu Nehvizdy (Republika Češka).

Ovo takmičenje spada u Silver kategoriju atletskih mitinga i održava se već četiri godine pod nazivom „Stars in Nehvizdy“.

Najbolji hitac Pezera završio je na daljini od 20,48 m što je bilo dovoljno da zauzme treće mjesto na ovom takmičenju.

„Ovaj rezultat smatram solidnim s obzirom na to da sam još u punom trenažnom procesu, te svakako mi je ovo takmičenje došlo kao kvalitetna provjera trenutne forme. U četvrtak ću nastupiti na još jednom turniru ovdje u Češkoj, a nakon toga se vraćam u svoju bazu kako bi finiširao ovaj zimski pripremni ciklus”, kazao je nakon nastupa zenički atletičar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi