Zenica je sutra centar regije kada je u pitanju "kraljica sportova"
Zenica će sutra biti centar regije kada je u pitanju atletika, a očekuje se sjajno takmičenje i nekoliko svjetskih rezultata

Jubilarni 10. atletski miting u Zenici najjači do sad

Zenica je sutra centar regije kada je u pitanju "kraljica sportova"

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Sutra se u Zenici održava jubilarni 10. međunarodni atletski miting "Zenica 2019“, na kojem će nastupiti ukupno 152 učesnika, 89 atletičara i 63 atletičarke iz 25 zemalja.

Direktor mitinga Aziz Kevelj izjavio je danas da će to biti veliki događaj za Zenicu i BiH, na koji će doći veliki broj osvajača svjetskih i evropskih medalja.

"Osim Ivane Španović, tu je i Filip Mihaljević koji je neki dan eksplodirao u Slovenskoj Bistrici s dužinom 21.84 metara. Tu su i naši Mesud Pezer, Hamza Alić, Kemal Mešić, zatim Luksemburžanin Bom Mertens i mnogi drugi, posebno će jaka biti konkurencija i u disku za muškarce" ,kazao je Kevelj.

Najbolji bh.bacač kugle ne želi puno obećavati, ali se nada da će sutra pokazati koliko vrijedi pred domaćom publikom

"Ne želim danas mnogo da obećavam, jer sutra ću pokazati šta i koliko vrijedim. Moj cilj je da, prvenstveno, pobijedim sam sebe te da na svom stadionu ispunim olimpijsku normu 21.10 metara. Nadam se da će sutra svi oni koji dođu uživati jer je ovo svakako jedan sportski spektakl za našu zemlju, kada je u pitanju ovaj sport" kazao je Mesud Pezer

Menadžer mitinga Elvir Krehmić najavio je kako će od 17.00 sati, kada na borilište izlaze bacači kugle, polako podgrijavati atmosfera za trkačke discipline pa i trku na 800 metara, u kojoj će nastupiti Amel Tuka.

Muškarci će se takmičiti u osam disciplina: 100, 800 i 3000 metara, zatim vis, dalj, disk, koplje i kugla, a žene u sedam: 100, 400, 1.500 i 100 metara prepone, zatim dalj, kladivo i disk. Nagradni fond iznosi 9.200 eura, s tim što će najbolji po disciplinama podijeliti 4.500 eura - 150 za prvo, 100 za drugo i 50 eura za treće mjesto u svakoj disciplini.

S dodatnih 4.700 eura bit će nagrađeno deset najvrednijih rezultata mitinga po IAAF tablicama, a najvredniji rezultat mitinga dodatno će biti nagrađen s 1.000 eura, drugi s 800...

Sigurno da je nakon utakmica nogometne reprezentacije BiH sutra najveći sportski događaj vezan za Zenicu. Na kraju treba spomenuti da je ulaz na stadion sloboda, a to je rijetkost u svijetu, da gledate svjetske veličine potpuno besplatno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi