Zenički atletičari u teškim uslovima spremaju se za dvoranska takmičenja
Zenički atletičari na čelu s trenerom Elvirom Krehmićem pripremaju se za takmičenja u dvorani, koja ih očekuju u narednom periodu

Pripreme za Balkansko i Evropsko dvoransko prvenstvo

Zenički atletičari u teškim uslovima spremaju se za dvoranska takmičenja

D. Kurbegović

Druga polovina januara i mjesec februar rezervisani su za dvoranska nacionalna prvenstva. U februaru je na programu i Balkansko dvoransko prvenstvo u Istanbulu, dok će se u martu održati 35. Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani u Glazgovu.

Za predstojeća takmičenja zenički atletičari pripremaju se u veoma teškim uslovima. Grupa mlađih atletičara bila je u Makarskoj, dok trener Elvir Krehmić sa svojim atletičarima trenažni proces obavlja na snježnom Kamberovića polju i na temperaturi ispod nule.

„Dvorana nam je neophodna. Mi moramo infrastrukturu u Zenici popraviti. Moramo napraviti multifunkcionalnu atletsku dvoranu da bi mogli napredovati. Arena nije uslovna za atletiku. Ovo zaustavlja naše napredovanje, zaustavlja rezultate, ali ne zaustavlja odlazak naših atletičara vani“, kazao je trener Atletskog kluba Zenica, Elvir Krehmić.

Prije sedam dana mladi atletičar Maid Redžić, na takmičenju u Beogradu s preskočenih 205 centimetara u skoku u vis osvojio je drugo mjesto. Formu će pokušati da popravi odlaskom na neko od takmičenja u regionu kako bi što spremnije dočekao Balkanijadu. Narednog vikenda Elvir Krehmić sa svojim atletičarima putuje u Zagreb, gdje će Maid Redžić, Samir Hodžić i Sedin Heco nastupiti na dvoranskom prvenstvu Hrvatske u atletici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti