Ženski Usain Bolt hara Jamajkom

Nevjerovatan rezultat mlade atletičarke

Ženski Usain Bolt hara Jamajkom

Nevjerovatna sportska priča stiže nam ovih dana sa Jamajke.

Naime, ta zemlja je izgleda dobila ženskog Usaina Bolta u tijelu Brianne Lyston koja je ostvarila nevjerovatan rezultat na šampionatu za dječake i djevojčice.

Ona je 200 metara pretrčala za 23,27 sekundi što je za samo 2,38 sekundi sporije od seniorskog rekorda kojeg drži Amerikanka Florence Griffith Joyner još iz 1988. godine sa Olimpijade u Seulu.

Također, ona je pobijedila i u trci na 100 metara i to sa vremenom 11,86 sekundi što je za 1,37 sekundi sporije od seniorskog svjetskog rekorda.

Poređenja radi, Usain Bolt je na istom takmičenju osvojio svoju prvu medalju, a tada je imao dvije godine više nego Lyston danas.



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi