Alfa Romeo nakon više od tri decenije ponovo u Formuli 1
Bolid Alfa Romeo Sauber F1 tima za narednu sezonu

Predstavljen i novi bolid

Alfa Romeo nakon više od tri decenije ponovo u Formuli 1

Italijanski automobilski gigant Alfa Romeo će ponovo biti dijelom Formule 1. Alfa Romeo je, naime, sklopio partnerstvo sa Sauberom, te će se naredne sezone, nakon 32 godine "izbivanja", dobro poznati brend priključiti najbržem cirkusu na svijetu.

Kroz saradnju sa Sauberom, Alfa će indirektno sarađivati i sa Ferrarijem, a upravo je čelni čovjek Ferrarija Sergio Marchionne posredovao u postizanju dogovora između dva dobro poznata auto-moto brenda.

Nakon što je zvanično potvrđeno "osnivanje" Alfa Romeo Sauber F1 tima, u subotu je predstavljen i bolid za narednu sezonu, ali i posada koju čine Marucs Ericsson i Charles Leclerc.

Alfa Romeo će Sauberu pružiti pomoć i saradnju na svim poljima, uključujući i onu inžinjerske i tehničke prirode, dok se očekuje da će italijani kroz sponzorstvo drastično pomoći finansijskoj situaciji švicarske ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi