Alonso: Iz Formule 1 nosim vrlo lijepe uspomene, možda se vratim

Španac odvezao posljednju trku

Alonso: Iz Formule 1 nosim vrlo lijepe uspomene, možda se vratim

Španski vozač Fernando Alonso danas se oprostio od Formule 1.

Ovaj legendarni vozač je danas odvezao posljednju trku i to u Abu Dhabiju, a nakon iste je rekao da ne zna šta nosi budućnost te da nije siguran hoće li poželjeti ponovo nekada da sjedne u bolid.

"Sve što sam doživio u Formuli 1 je jedna vrlo lijepa uspomena. Bilo je ovo fantastično putovanje na koje sam krenuo kao vrlo mali. Dolazim iz zemlje koja nije imala mnogo uspjeha u Formuli 1, a moj otac nije bio vozač, tako da sam ponosan na sve što sam uradio. Možda se jednog dana vratim kao turista ili komentator", rekao je Alonso, a novinari su potom insistirali da im odgovori hoće li se nekada ponovo vratiti u bolid.

"Ne znam. Sada mi je ppotreban samo odmor. Moram se suočiti sa nekim novim izazovima. Vidjet ćemo kako ću se osjećati 2020. godine. Možda poželim da se ponovo vratim cijelu sezonu, možda IndyCar ili Formula. Možda ne budem želio da se vratim uopšte", rekao je Alonso.

Podsjetimo, španski vozač je tokom karijere dva puta osvajao titulu svjetskog prvaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi