Alonso: Moramo da počnemo pobjeđivati

Vozač McLarena najavio mogućnost odlaska

Alonso: Moramo da počnemo pobjeđivati

D. Rakanović

Vozač McLarena Fernando Alonso najavio je da će napustiti McLaren ukoliko tim ne postane konkurentan u Formuli 1.

McLaren se suočava jednim od najgorih početaka sezone, s obzirom da u šest trka nije upisao niti jedan bod.

"Moramo da počnemo da pobjeđujemo. Ako budemo imali dobre rezultata do septembra, kada ću donijeti odluku, onda ću ostati. Priključio sam se ovom projektu kako bih osvojio titulu. Ako nismo konkurentni, možda je vrijeme da promijenim projekat", rekao je Alonso i dodao:  

"Dok ne raščistim sam sa sobom, ne mogu ništa da tvrdim sa sigurnošću".

Na pitanje novinara za koju opciju bi se odlučio ukoliko dođe do rastanka od McLarena, Alonso je odgovorio: 

"Treća titula šampiona u Formuli 1 je glavni cilj. Svoje sposobnosti sam razvijao prema potrebama bolida u Formuli 1 i to je vozilo kojim najbolje upravljam. Mogu da uskočim u bilo koji automobil, sa bilo kakvim gumama i pravilima i da budem konkurentan. Ne bojim se budućnosti. Ako ne mogu da postanem šampion u Formuli 1, pokušat ću da pronađem seriju u kojoj će takav cilj biti ostvariv", dodao je Alonso.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi