Alonso: Možda sljedeći put odustane Vettel

Nakon drugog odustajanja u četiri utrke

Alonso: Možda sljedeći put odustane Vettel

M. Maksimović

Fernando Alonso je ponovo odustao. Drugi put u posljednje četiri utrke, međutim još uvijek je vodeći u ukupnom poretku sa 194 boda.

Danas je stradao u sudaru koji se dogodio na izlasku iz prvog zavoja, nakon kontakta sa Raikkonenom stradala je guma, u Belgiji je krivac bio Romain Grosjean.

 

''Sada sam odustao ja, sljedeći put možda odustane Vettel. Stvarno nemamo sreće.Prvo se dogodila Belgija pa sada ovo. U trenutku prolaska nakon starta sa lijeve strane sam imao Buttona, sa desne strane nije opšte bilo prostora, ne znam zašto Kimi nije usporio, ne znam o čemu je razmišljao u prvom zavoju.Moramo izbjegavati greške, incidente na stazi, ali i moramo nastaviti raditi.Već sada se moramo koncetrisati na sljedeću utrku'' izjavio je Alonso nakon nastupa u Suzuki.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.