Alonso nema dilemu ko je bolji između Hamiltona i Schumachera

Španac se vraća u Formulu 1

Alonso nema dilemu ko je bolji između Hamiltona i Schumachera

A. Čaušević

Lewis Hamilton je na pravom putu da po sedmi put osvoji titulu prvaka Formule 1 i tako stigne legendarnog Michaela Schumachera.

Paralelu između Hamiltona i Schumachera napravio je i Fernando Alonso, dvostruki prvak svijeta kao vozač Reanulta.

"Postoje različita vremena i bolidi sa različitim nivoama performansi. Ali sjećam se Michaela Schumachera kao vozača kojeg je teško pobijediti, s najboljim talentima. Imao je to malo nešto", rekao je Španac

"Lewis je vrlo dobar i najbolji je u svojoj generaciji, ali nije osvojio svjetsko prvenstvo dok je bio timski kolega sa Jensonom Buttonom u McLarenu. U Mercedesu je Nico Rosberg također osvojio svjetsko prvenstvo,“ dodao je.

"Michael nikad nije imao takve stvari, uvijek je pobjeđivao. Za mene je Michael korak ispred Hamiltona", dodao je Alonso.

Inače, Hamilton zaostaje jednu pobjedu za Schumacherom koji je tokom karijere uspio slaviti na 91 utrci. Britanac će novu priliku da stigne Nijemca imati na stazi u Nurburgringu.

testiramo uživo

Ključni događaj

prije 3 godinaa 02.10.2020 u 09:14

Evo nam nove grupe

Celtik, Milan, TOttenham su u grupi B. Sjajna grupa

Posljednja korekcija 02.10.2020 u 09:15
prije 3 godinaa 02.10.2020 u 09:12

Dobili smo i prvi par

U grupi A igrat će Zvezda, Dinamom Getafe...

Top Komentari

Sumaher je mozda najvise 5 Titula osvojio svojim talentom a onaj Rest mu je poklonijo Ferari stim sto je x puta njegovom timskom kolegi naredjeno da uspori pred ciljom na prvoj poziciji tako da bi ga Sumi prestigo i pobijedijo. Nidje veze, a najvise cudi da lik poslije izadje na pobjednicko postolje i slavi pobjedu. Nikad mi to nije bilo jasno, pa zar to moze bit sampionski.
2 10
DamirS
Dragi Alonso, taj isti Rosberg kojeg ti spominješ je 3x pobijedio Schumachera u istom timu i to ne knap nego ubjedljivo. A ja mislim da Alonso nikad nije prebolio činjenicu da ga je Hamilton kao novajlija pobijedio u McLarenu iako je Alonso bio tada dvostruki prvak i na vrhuncu svoje karijere. A ko je bolji između Schumija i Lewisa je zaista teško odrediti.
3 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi