Alonso se nada bodovima u Mađarskoj

Vozač McLarena

Alonso se nada bodovima u Mađarskoj

D. Rakanović

Vozač McLarena Fernando Alonso vjeruje da njegova ekipa može na predstojećoj trci za VN Mađarske osvojiti solidan broj bodova.

Mclaren u dosadašnjih 10 utrka sezone ima samo dva osvojena boda i to ih je osvojio upravo Španac na Velikoj nagradi Azerbaijana. 

"Na papiru, Hungaroring predstavlja jednu od najboljih prilika za nas ove godine. Kratki i vijugavi krug znači da ovisimo manje o direktno snazi motora i da se vozači stvarno moraju osloniti na sposobnosti šasije kako bi izvukli ono najbolje iz jednog kruga,“ rekao je Alonso.

On je dodao da će važna stvar na predstojećoj trci biti pouzdanost bolida. 

"Važna stvar za nas je, kao i uvijek, pouzdanost. Čak i kada bi naš bolid mogao imati bolje performanse u Mađarskoj, moramo imati vikend bez problema kako bismo iskoristili svaku priliku za bodove. Donijeli smo velike odluke u Silverstoneu u smislu kazni kako bismo se pripremili za ovu utrku. Nadamo se da nam se to isplatilo i da smo se doveli u najbolju poziciju za osvajanje bodova,“ zaključio je Alonso. 

Trka za Veliku nagradu Mađarske na rasporedu je u predstojeću nedjelju od 14 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti