Alonso: Meni bod ne znači, ali momcima u timu znači mnogo

Španski vozač frustriran nakon trke za Veliku nagradu Kanade

Alonso: Meni bod ne znači, ali momcima u timu znači mnogo

D. Rakanović

Vozač McLarena Fernando Alonso bio je frustriran nakon trke za Veliku nagradu Kanade. 

Alonso je bio na poziciji za osvajanje bodova u Montrealu, ali mu je motor otkazao dva kruga prije kraja trke.

Slične probleme imala je ekipa McLarena i u prethodnim trkama, pa su nakon sedam trka ove sezone bez ijednog boda. 

"Teško je je zbog momaka iz tima što nismo osvojili taj bod. Meni neće promijeniti život, poslije 16 godina u Formuli 1 jedan bod je... Ali ti momci, njima znači mnogo. Radili su naporno, dan i noć, spremali bolid, strategiju, vodili računa o svakom detalju. Želiš dobar rezultat zbog njih čak iako je to samo jedan bod. Frustriran sam", rekao je Alonso. 

Španski vozač će teško bodova i u slijedećoj trci u Azerbejdžanu, jer će McLaren zbog promjene motora morati krenuti sa začelja.

"Ne samo da smo izgubili bod nego smo izgubili i narednu trku, sigurno krećemo posljednji u Bakuu jer je Jenson Button promijenio motornu u Monacu i krenuo posljednji. Ovdje smo izgubili motor i u Bakuu ćemo krenuti posljednji. Situacija nije nimalo lijepa", rekao je Alonso. 

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi