Ruski dječak zgrozio svijet fašističkim potezom, a sada se oglasio na Instagramu

Kasno je za kajanje

Ruski dječak zgrozio svijet fašističkim potezom, a sada se oglasio na Instagramu

Endin Čaušević
Teme:

Rus Artem Seweriuchin šokirao je svjetsku javnost fašističkim potezom nakon utrke kartinga.

Ovaj 15-godišnjak inače nastupa s italijanskim pasošem i nakon prvog kola Evropskog prvenstva u kartingu uspio je da dođe do pobjede.

Međutim, Seweriuchin je tokom intoniranja italijanske himne izveo rimski pozdrav koji se smatra fašističkim gestom, te se našao na žestokom udaru kritika zbog svog poteza.

Nakon što je izveo taj potez Rus se počeo glasno smijati dok je trajala italijanska himna i vidjelo mu se na licu da je već tada znao kakvu glupost je napravio.

FIA je osudila ovakav potez ruskog vozača i sigurno je da ga očekuje kazna, a već sada se špekuliše da će ovaj 15-godišnjak biti suspendovan i da se više neće moći takmičiti ove sezone u kartingu.

Seweriuchin se odlučio oglasiti nakon svega na Instagramu i izvinio se zbog svog poteza, te je poručio da je svjestan da ga čeka kazna i da je spreman na nju.

"Izvinjavam se svima zbog svog nepromišljenog poteza. Spreman sam da budem kažnjen jer sam uradio nešto što je neprihvatljivo", poručio je putem Instagrama.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CcNrdQPD2DR/[/instagram]

Top Komentari

emanuelmacron
odma ubit,i klicu mu satrt,ovo su buduci najveci zlocinci,jos ako se docepa vlasti
6 0
Probisvjet
Dijete, a kopile i incestoid.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi