Bianchi završio u bolnici, Hamilton pobjednik

Prekinuta utrka za VN Japana

Bianchi završio u bolnici, Hamilton pobjednik

Utrka za VN Japana prekinuta je pet krugova prije kraja. U 47. krugu je izletio Adrian Sutil nakon čega su se pojavile žute zastave odnosno safety car na stazi. Vrlo brzo nakon toga se pojavila informacija kako je vozač Marussie Jules Bianchi također izletio ali da se radi o puno ozbiljnijoj nesreći.

Prema posljednjim informacijama Bianchi je izletio sa staze te je udario u vozilo dizalicu. Kontakt sa ljudima na pitwallu nije uspostavljen. Mladi vozač je trebao biti prebačen helikopterom u najbliži medicinski centar, ali je to obavljeno kolima hitne pomoći zbog loših vremenskih uslova.

Pobjednik utrke je Lewis Hamilton, drugo mjesto je zauzeo Nico Rsoberg, treći je Vettel. Velike proslave nije bilo, što najbolje potvrđuje koliko je situacija ozbiljna. Jedan od svjedoka nesreće mladog vozača, Adrian Sutil tvrdi kako je sve izgledalo jako opasno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.