Bogat vozni park: Koje automobile voze Dalić i reprezentativci Hrvatske?

Modrić ispred svih

Bogat vozni park: Koje automobile voze Dalić i reprezentativci Hrvatske?

E. Čaušević

Reprezentacija Hrvatske napravila je historijski uspjeh osvajanjem srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Modrić i društvo nadmašili su uspjeh legendarne generacije sa Mundijala 1998. godine kada je Hrvatska bila treća na svijetu. Vatreni su u Rusiji iznenadili fudbalski svijet plasmanom u finale, ali u posljednjem meču turnira nisu mogli da se nose sa Francuskom koja je na kraju slavila sa 4:2.

Igrači Hrvatske dočekani su veličanstveno kada su se vratili kući, no uskoro će se morati vratiti obavezama u klubu. Iako je od finala prošlo skoro sedam dana u hrvatskim medijima glavna tema su i dalje Vatreni. Večernji list odlučio je istražiti šta to voze igrači Hrvatske, odnosno koje automobile imaju u svojim garažama.

Na čelu ove liste nalazi se Luka Modrić koji u svojoj garaži ima nekoliko automobila, no ispred svih je Bentley Continetal GT kojeg je platio čak 250.000 eura. Iza njega je Vedran Ćorluka koji preferira Mercedes, a njegov ljubimac je iz G-klase V8 biturbo AMG koji košta oko 125.000 eura.

Šime Vrsaljko je fan Alfe Rome, a trenutno posjeduje Alfu Romeo Stelvio Quadrifoglio koji ima čak 510 KS. Nestašni Marcelo Brozović u svojoj garaži ima BMW X6, ali je uspio da ga slupa u Velikoj Gorici kada je vozio pod dejstvom alkohola. Dejan Lovren najviše vozi svoj Mercedes GLE Coupe koji je koštao nešo manje od 50.000 eura.

Što se tiče Ivana Rakitića i Matea Kovačića oni voze Audi Q7 koji su dobili od sponzora svojih klubova. Jedan ovakav automobil košta oko 75 hiljada eura. Što se tiče selektora ove selekcije Zlatka Dalića on u svojoj garaži ima BMW X6 koji košta oko 50 hiljada eura. Ovaj automobil je dobio od vlasnika Al-Aina s kojim je napravio odlične uspjehe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi