Bottas će i naredne sezone voziti za Mercedes

Pao dogovor oko novog ugovora

Bottas će i naredne sezone voziti za Mercedes

Finski F1 vozač Valtteri Bottas i u narednoj sezoni će voziti za Merceses, prenosi stranica motorsport.com. 

Bottasova sudbina u posljednje vrijeme bila je neizvjesna, ali nakon sjajnog starta sezone pregovori oko produžetka ugovora su ubrzani i postignut je načelan dogovor.

Ovo se može najbolje zaključiti iz izjave prvog čovjeka kompanije Mercedes Ola Källenius koju je dao pred prethodnu trku.

"Zadržat ćemo dvojicu sadašnjih vozača", kazao je on u izjavi za njemački Sky.

Podsjetimo, Bottas je novu sezonu otvorio pobjedom mna Red Bull Ringu da bi sedam dana kasnije na istoj stazi završio kao drugoplasirani.

Mnogi smatraju kako će nakon dogovora s Bottasom Mercedes ubrzati i pregovore oko produžetka saradnje sa Lewisom Hamiltonom. S Britancem još nisu dogovoreni svi detalji, ali vjeruje se kako neće biti problema oko toga.

Promo

Top Komentari

ed85
Pa naravno da ce ostati u mercedesu,kao security za Hamiltona.Mercedes mu ponudio bilo kakav ugovor frajer odmah potpisao.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi