Hamilton prvi, Bottas drugi, katastrofa Ferrarija

Druga ovosezonska trka u Formuli 1

Hamilton prvi, Bottas drugi, katastrofa Ferrarija

U ovim momentima završena je i druga ovosezonska trka u šampionatu Formule 1. 

Ista je bila vožena u Austriji, tačnije na Red Bull Ringu, baš kao i prošle sedmice. Za razliku od prethodne trke kada je slavio Valtteri Bottas, ovog puta pobjedu je odnio njegov timski kolega Lewis Hamilton.

Britanac je vodio od početka do kraja trke i bez većih problema upisao prvu ovosezonsku pobjedu. S druge strane, Bottas se jedva domogao drugog mjesta i to nakon što je četiri kruga prije kraja pretekao Maxa Verstappena koji je prije toga sve vrijeme držao drugo mjesto.

Na kraju je Holanđanin u bolidu Red Bulla završio kao trećeplasirani što mu vjerovatno neće pretjerano teško pasti.

Inače, najveću katastrofu na današnjoj trci doživjela je ekipa Ferrarija čiji vozači Charles Leclerc i Sebastian Vettel su morali odustati nakon samo tri krivine jer se Leclerc zabio u Vettela i tako oštetio oba bolida.

Treba dodati i to da je još jednu sjajnu trku odvezao Lando Norris koji je na kraju završio peti. Podsjetimo, on je prije sedam dana bio treći.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se od 17. do 19. jula u Mađarskoj na stazi Hungaroring.

Promo

Top Komentari

ubnt
Zapamtite dobro ime Lando Noris !
4 2
Kluivert
Bravo za Lewisa i Landa.Ali svakako treba pohvaliti i Valtterija
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi