Bottas priznao da se Mercedes već čuva za sljedeću sezonu

Ferrari i Red Bull brži u posljednjim utrkama

Bottas priznao da se Mercedes već čuva za sljedeću sezonu

A. Čaušević

Ferrari i Red Bull su napravili značajan napredak u posljednjih nekoliko utrka, posebice se odnosi na austrijski tim.

Na stazi Interlagos se vidio kako je Red Bull ostvario impresivan napredak po pitanju maksimalne brzine i sada je ispred Mercedesa.

"Imali su već neko vrijeme dobar bolid u zavojima, ali sad su bolji od nas na pravcima. To je staza koja ima kombinaciju svega, zavoja i pravaca. Barem smo na nivou mora što nama više odgovara", rekao je Bottas pred utrku na stazi Yas Marina sljedeće sedmice.

Mercedes je praktično sve riiješio još u prvoj polovini sezone, a čini se da je isti plan i za sljedeću godinu te da tek treba usljediti testiranje bolida za sljedeću sezonu.

"Ako pogledate od početka do kraja sezone Red Bull je solidno napredovao. Ako nastave tim putem do iduće sezone onda će biti konkurentni."

"Međutim, iduća godina je potpuno nova priča, novi bolid. Svi su napredovali, uključujući i nas, ali s bolidom koji će biti na testiranjima."

"Nemoguće je bilo što predvidjeti. Svi kreću od nule iako nema neke velike promjene pravilnika. I dalje se radi o novim bolidima", rekao je Bottas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi