Bottas: Vjerujem u sebe i svoje mogućnosti

Vozač Mercedesa

Bottas: Vjerujem u sebe i svoje mogućnosti

Vozač Mercedesa Valtteri Bottas izjavio je da je pun samopouzdanja nakon pobjede na VN Rusije.

"Taj trijumf je napravio razliku. Uvijek vam poraste samopouzdanje kada ostvarite dobre rezultate i u mnogim slučajevima možete da zadržite taj 'momentum'. Bilo bi glupo da ne želim da pobijedim ponovo. To će i biti jedini cilj u svakoj narednoj trci. Uvijek je moguće da ćete završiti prvi i ono što je uzbudljivo ove godine je da znam da imam šansu", rekao je Finac.

Bottas je trenutno treći u generalnom poretku sa 63 boda. Prvi je Sebastian Vettel sa 86 bodova, dok je drugoplasirani Lewis Hamilton sa 13 bodova manje.

"Najvažnije je sada da napredujem u svakoj trci, na svim kvalifikacijama. Usredsređen sam samo na ono što ja radim, na svoj posao, ostali me ne interesuju. Moram da vjerujem u sebe i da znam da mogu da budem dobar, moj zadatak je da vozim bolid najbrže što se može", izjavio je Bottas.

Peta ovosezonska trka u šampionatu F1 na programu je 14. maja, kada se vozi VN Španije na stazi Catalunya.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi