Botttas: Savršen vikend za ekipu

Vozač Mercedesa

Botttas: Savršen vikend za ekipu

D. Rakanović

Vozač Mercedesa Valtteri Botas zauzeo je drugo mjesto u trci za Veliku nagradu Italije, a poslije trke pohvalio je bolid. 

Bottas, koji je startao sa četvrte pozicije, je na početku imao problema, obišao ga je Kimi Raikkonen iz Ferrarija, ali je uspio već u slijedećem krugu vratiti poziciji nakon čega je nastavio napredak i popeo se na podijum. 

"Start je bio nezgodan, ali morao sam da spustim glavu i da korak po korak vratim poziciju. Bolid je bio snažan, sjajno je koliko smo danas bili brzi. Ovo je bio savršen rezultat za ekipu. Bez drame", rekao je Bottas.

Finac je dodao da je bila čista radost voziti bolid na stazi u Monzi.

"Bolid je danas bio tako dobro uravnotežen i tako jak. Zasigurno, bili smo brzi na pravcima, ali ovog vikenda smo bili brzi i u svakom zavoju na stazi. Pronašli smo drukčiju vrstu stabilnosti ovog vikenda koju prije nismo imali. Međutim, ne možemo se osloniti na to opet. U Singapuru će biti sasvim drugačiji slučaj“, rekao je on.

Bottas u generalnom poretku nalazi se na trećoj poziciji sa 197 bodova, u odnosu na vodećeg Hamiltona zaostaje 41 bod. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije