Boullier: Alonso želi da ostane u McLarenu

Šef tima McLarena

Boullier: Alonso želi da ostane u McLarenu

Eldar Ganibegović

Šef tima McLarena Eric Boullier, izjavio je kako Fernando Alonso želi ostati u sljedeće sezone u njihovoj ekipi.

Već je od ranije poznato kako je McLaren potpisao ugovor s Renaultom oko korištenja pogonskih jedinicia, a sada žele svoj fokus da prebace na Alonsa, kojeg žele zadržati.

"Ono što je najvažnije za njega je konkurentan bolid", istakao je Eric, pa zatim dodao:

"Za nas je najbitnije kako smo donijeli sportsku odluku, a ne finansijsku. McLarenov DNA su pobjede i završavanje u top tri."

"Da biste bili među najboljima i dosezali najveće uspjehe morate imati i dobre vozače. Tako da je Fernando veoma važan za nas."

"Odnosi između Alonsa i McLarena su odlični. On želi da ostane. Ostalo je samo riješiti neke marketinške detalje na kojima radi Zak Brown."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi