Hamilton: Želimo da slavimo u Singapuru

Na rasporedu od 15.- 17. septembra

Hamilton: Želimo da slavimo u Singapuru

E. Ganibegović

Održana je press konferencija za VN Singapura, kojoj su prisustvovali pojedini vozači. 

Na prvom dijelu sudjelovali su Fernando Alonso (McLaren), Lewis Hamilton (Mercedes) i Jolyon Palmer (Renault), a na drugom Daniel Ricciardo (Red Bull), Kevin Magnussen (Hass) i Lance Stroll (Williams). 

Fernando Alonso je između ostalog rekao: 

"Mislim da će ova i sljedeća, Malezija, biti dvije utrke koje će biti fizički veoma zahtjevne", a zatim se dotakao svoje budućnosti:

"Kao što sam rekao, razmišljat ću o najboljim opcijama za mene, šta god budem radio sljedeće godine biće zbog toga što želim pobijediti."

Lewis Hamilton želi da pobijedi u ovoj utrci.

"Mislim kako će Red Bull ovog vikenda biti veoma brz i svjestan sam da neće biti lahko, ali dolazimo sa planom da slavimo u utrci. Ostali imaju nešto više downforcea, ali bez obzira na to radili smo mnogo da bismo shvatili vozilo i dolazimo ovdje sa punim napadom", rekao je Lewis.  



Kevin Magnussen smatra kako je teško reći da će biti konkurentni.

"Da, vrlo sam pozitivan kada je vikend u pitanju, ali porediti se sa ostalim....Monaco je bio dobar za nas, ali od tada se mnogo toga promijenilo. Druge momčadi se razvijaju, zbog toga je teško reći da ćemo biti konkurenti, ali opet ćemo vidjeti, optimističan sam", rekao je Kevin.

Daniel Ricciardo želi da donese pobjedu svom timu.

"Želimo stalno pobjeđivati. Sve smo jači i jači. Nadam se kako će biti uzbudljiva i tijesna bitka za prvu poziciju. " 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi